Internettet er i dag en fuldstændigt integreret del af langt de fleste menneskers liv. Særligt de unge færdes helt fortroligt på nettet, og er indfødte i den måde at være i verden på. de bruger nettet til at skabe en identitet på de sociale medier, at holde kontakten til vennerne, og ikke mindst til at holde sig opdaterede på nyheder fra hele verden. Selvom teenagere er vant til at bruge teknologi, er der dog nogle ting, du bør være opmærksom på, hvis du gerne vil sørge for at din teenagere har et godt liv på internettet.

Lær din teenager at passe på sit privatliv

For mange teenagere er det helt naturligt at dele alverdens informationer om sig selv på internettet. Dette kan øge risikoen for, at der kommer informationer om dem ud, som kan vise sig at være sårbare senere hen i livet, når din teenager gerne vil have en uddannelse og en karriere. Ydermere betyder den store deling af følsomme informationer, at risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet stiger markant. Du bør derfor have jævnlige snakke med dit barn om, hvad værdien af at have et privatliv er, samt hvad der kan ske, hvis følsomme informationer kommer i hænderne på nogen, der ikke har gode intentioner.

Det er ikke en god idé at begrænse din teenageres færden på nettet. Det er derimod langt mere effektivt at gøre dem i stand til at færdes der på en sikker og kompetent måde. Dette gøres bedst ved at have en god dialog med dit barn frem for at nedsætte forbud. En god dialog om færdsel på nettet kan tage udgangspunkt i en oplevelse, dit barn har på internettet. Ud fra snakken om denne oplevelse, kan i brede snakken ud til en mere generel samtale om, hvad der er god opførsel på internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *