Annoncørbetalt indhold

Danske hjemmesider bliver oftere og oftere udsat for hacking og andre udefrakommende cyberangreb. Som hjemmesideejer er det derfor vigtigt, at man ikke tager let på hjemmesidesikkerheden. Det er vigtigt, at man tager sine forholdsregler, samtidig med, at man foretager forskellige ændringer for at skabe en sikker hjemmeside. Ønsker du at skabe større sikkerhed på din hjemmeside? Så læs med herunder, hvor du får 3 tips til at skabe en sikker hjemmeside.

Foretag hyppige backups

Når uheldet først er ude, og din hjemmeside er blevet hacket, er der typisk ikke meget, du som hjemmesideejer selv kan gøre. Det kan være svært at få alt din hjemmesidedata tilbage, når først det er blevet taget gennem et udefrakommende cyberangreb. Foretager du dog hyppige backups af din hjemmesidedata, kan du have en hvis tryghed i, at dit arbejde ikke er forspildt. Med dine backups kan du nemlig skabe en ny hjemmeside med alt det gamle data fra din forrige hjemmeside. Er du så heldig, at få din hjemmeside tilbage, kan du desuden gendanne den igen uden problemer.

Brug firewall eller antivirus

Mange hjemmesider bliver desværre udsat for virusser. En digital virus kan gå ind og slette eller kopiere alt den data, du har på din hjemmeside. Virusser bliver blandt andet udsendt af hackere. Hvis du ønsker at undgå dette, er det vigtigt, at du gør brug af enten firewall eller antivirus. Disse kan du let installere på din computer eller telefon. Disse programmer alarmerer dig, hvis der er mistænkelig adfærd på din hjemmeside. De hjælper desuden med at slette og nedlukke virussen hurtigst muligt. Vær dog omhyggelig med, hvilket program, du vælger! Der findes desværre mange falske programmer, der ikke hjælper dig, men i stedet blot fungerer som endnu en virus.

Opdater adgangskoder

Som hjemmesideejer har du garanteret en masse forskellige koder, du skal huske. Hvis du ønsker at skabe en sikker hjemmeside, er det vigtigt, at du ofte opdaterer disse koder. Har du altid den samme, let genkendelige adgangskode til din hjemmeside, er der stor sandsynlighed for, at hackere kan udregne koden og derved tilgå din hjemmeside. En tommelfingerregel kan være, at du som hjemmesideejer skifter de forskellige koder mindst én gang om måden. På denne måde er du altid dækket ind mod cyberangreb!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *