Når det begynder at blive mørkt og koldt udenfor, er der få ting, der er ligeså hyggelige som en brændeovn. Du kan nemlig sætte dig foran brændeovnen og mærke den behagelige varme, mens du iagttager hvordan ilden danser rundt derinde. For de fleste mennesker er der nemlig noget dragende over at iagttage ild. Det er afslappende på en helt speciel måde.

Hvis du gerne vil skabe denne hyggelige stemning i dit eget hjem, kan du selv investere i en brændeovn. Hvis du er tvivl om, hvilken én du skal vælge, kan du roligt læse videre. Du kan også se denne oversigt over brændeovne, der er bedst i test. På den måde kan du blive godt klædt på til dit indkøb af brændeovn.

Sørg for, at brændeovnen passer til rummet

Når du gerne vil have en hyggelig brændeovn i dit hjem, bør du tage rummets størrelse med i din overvejelse. Det er nemlig vigtigt, at brændeovnen er hverken for lille eller for stor til rummet.

Hvis du køber en brændeovn, der er for stor, vil du ofte komme til at kompensere for dette ved at putte mindre brænde i ovnen. Hensigten med dette er at undgå, at rummet bliver overophedet. Men den mindre mængde brænde fører til, at der vil komme en masse gløder under asken. Alle disse gløder vil skabe en masse røg, hvilket du gerne vil undgå.

Hvis du derimod investerer i en brændeovn, der er for lille, vil den ikke kunne varme rummet ordentlig op. Derfor er det vigtigt, at du finder en brændeovn, der passer perfekt til netop dit rum.

De to vigtigste faktorer, når du skal købe brændeovn

Når du gerne vil købe en brændeovn, er der primært to faktorer, som du skal overveje:

  • Brændeovnens partikeludslip
  • Ovnens virkningsgrad

Partikeludslippet er den vægt med partikler, der bliver afgivet med hvert kilo brændt træ.

Virkningsgraden er den procentdel af brændet, som den pågældende brændeovn kan udnytte.

Du bør altid gå efter en ovn med et så lavt partikeludslip og en så høj virkningsgrad som muligt. Det er det mest miljøvenlige valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *